Vergaderverslagen maken

21 dec, 2023 | Spraak naar Tekst en vice versa, Tekstuele media

Maken van vergaderverslagen met Fireflies.ai

In de moderne wereld van vandaag is het bijhouden van vergaderingen een essentiële taak geworden voor veel professionals. Het kan echter tijdrovend en uitdagend zijn om nauwkeurige notities te maken en belangrijke punten vast te leggen. Hier komt Fireflies.ai in beeld.

Wat is Fireflies.ai?

Fireflies.ai is een geavanceerd AI-gestuurd platform dat helpt bij het automatiseren van vergadernotities. Het kan jouw team helpen bij het transcriberen, samenvatten, zoeken en analyseren van spraakgesprekken. Het platform integreert naadloos met populaire webconferentieplatforms zoals Google Meet, Zoom, Teams en meer.

Hoe werkt Fireflies.ai?

Fireflies.ai kan eenvoudig worden uitgenodigd voor vergaderingen in je agenda. Het platform kan video- en audiobestanden vastleggen en transcripties genereren in enkele minuten. Bovendien biedt het AI-gestuurde zoekfuncties, samenwerkingsmogelijkheden en CRM-functies.

Tijdens de vergadering

Fireflies.ai kan automatisch vergaderingen opnemen en transcriberen. Je kunt de opname op elk moment stoppen. Zodra de vergadering is voltooid, ontvang je een e-mailoverzicht en kun je de vergadering in het Fireflies-notitieboek vinden.

Na de vergadering

Fireflies.ai biedt een krachtige functie genaamd Smart Search Filters. Je kunt zoeken in je automatisch gegenereerde transcript om kritieke actie-items, taken en andere belangrijke inzichten uit de vergadering te identificeren. Een uur durende vergadering kun je in enkele minuten doornemen.

Samenwerken met collega’s

Met Fireflies.ai kunt je opmerkingen, pinnen en reacties toevoegen aan specifieke delen van gesprekken. Je kunt soundbites maken en gemakkelijk de meest gedenkwaardige momenten uit vergaderingen delen. Bovendien kun je vergadernotities delen met je favoriete samenwerkingsapps zoals Slack, Notion, Asana en meer.

Analyseren van vergaderingen met conversation intelligence

Fireflies.ai biedt ‘conversation intelligence’ om de spreektijd van de spreker, het sentiment, de monologen en andere belangrijke statistieken te volgen. Dit kan helpen bij het coachen van teamleden en het verbeteren van je verkoop-, wervings- en interne processen.

Automatiseren van workflows van vergaderingen

Fireflies.ai kan je CRM invullen. De AI-assistent logt gespreksnotities, activiteiten en opnames onder de juiste contacten in je CRM. Je kunt taken automatisch aanmaken in Asana, Trello en Monday.com door tijdens vergaderingen spraakopdrachten te gebruiken.

Conclusie

Fireflies.ai is een krachtige tool die kan helpen bij het stroomlijnen van vergaderingen en het verbeteren van de productiviteit van het team. Of je nu een verkoper, ingenieur, recruiter, marketeer, docent of podcaster bent, Fireflies.ai kan je helpen om vergaderingen te automatiseren, van het maken van notities tot het opvolgen van acties.

Ervaringen van Buro-ELSE

We hebben dit hulpmiddel uitgeprobeerd met de gratis versie van ChatGPT als basis. Dat gaf een prima resultaat, maar wel zo links en rechts wat foutjes. De betaalde versie is naar zeggen secuurder. Let wel op met de privacy van data, omdat gespreksnotities in de Verenigde Staten worden opgeslagen.