Wat kan Artificial Intelligence (AI) voor jou betekenen? Hoe implementeer je AI en welke tools kun jij hiervoor gebruiken?
In onze Vraagbaak delen wij informatie over AI, wat je direct kunt toepassen binnen jouw bedrijf en/of op je bedrijfswebsite.

Vind je niet wat je zoekt in deze FAQ? Bekijk dan de informatie die wij delen op onze blog-pagina!

Toch liever hulp hierbij nodig? Wij gaan graag met je in gesprek om je op weg te helpen!

 

Vragen en antwoorden

Artificial Intelligence (AI), ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, is een tak van de computerwetenschappen die zich bezighoudt met het ontwikkelen van machines en systemen die menselijke intelligentie en capaciteiten kunnen nabootsen.

Kort gezegd stelt AI computers in staat om op een meer ‘menselijke’ manier te denken of te handelen. Dit gebeurt door informatie uit de omgeving op te nemen en op basis van wat het leert of waarneemt een reactie te bepalen. AI omvat verschillende technologieën, waaronder machine learning en deep learning, die systemen in staat stellen te leren en hun prestaties te verbeteren op basis van de gegevens waarmee ze worden gevoed. Ontwikkelaars gebruiken AI om taken efficiënter uit te voeren, contact te leggen met klanten, patronen te identificeren en problemen op te lossen. Het is een hoeksteen van innovatie geworden en biedt bedrijven waardevolle mogelijkheden, zoals het automatiseren van complexe taken en het interpreteren van enorme hoeveelheden data.

* tekst gemaakt met bing chat

AI kun je inzetten voor het maken van content voor je website en/of voor je social media posts.

Er zijn Ai generatoren voor o.a.:

 • teksten
 • afbeeldingen (grafisch)
 • video (animatie)
 • het maken van contentplanners
 • het genereren van tekst naar spraak
 • het genereren van spraak naar tekst
 • het genereren van code (html, css)

Voorbeelden van tools vind je op onze blogpagina.

Stap 1: ga naar https://chat.openai.com/auth/login
Stap 2: kies “Sign up” om een account aan te maken
Stap 3: vul je email adres in en kies een wachtwoord
Stap 4: je ontvangt een verificatiecode in je mailbox
Stap 5: Klik op de ontvangen link om je account te bevestigen

De volgende keren log je in met je accountgegevens.

Artificial Intelligence (AI) is een technologie die computers in staat stelt om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. AI kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verbeteren van klantenservice, het automatiseren van bedrijfsprocessen, het analyseren van gegevens, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, en nog veel meer. 

AI wordt tegenwoordig gebruikt in verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, de financiële sector, de detailhandel, de productie en nog veel meer. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe AI kan worden ingezet:

 • Klantenservice: AI kan worden gebruikt om chatbots en virtuele assistenten te creëren die klanten kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen.
 • Gegevensanalyse: AI kan worden gebruikt om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en trends en patronen te identificeren die anders moeilijk te detecteren zouden zijn.
 • Productontwikkeling: AI kan worden gebruikt om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen door middel van geautomatiseerde ontwerpprocessen en het identificeren van nieuwe kansen op basis van gegevens.
 • Automatisering: AI kan worden gebruikt om bedrijfsprocessen te automatiseren en de efficiëntie te verbeteren door middel van geautomatiseerde besluitvorming en procesoptimalisatie.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe AI kan worden ingezet. De mogelijkheden zijn eindeloos en de technologie blijft zich ontwikkelen.

De term “kunstmatige intelligentie” werd voor het eerst gebruikt in 1956 door John McCarthy, Marvin Minsky, Nathaniel Rochester en Claude Shannon tijdens de Dartmouth-conferentie. Het concept van kunstmatige intelligentie is echter veel ouder. In 1837 publiceerde Charles Babbage het ontwerp voor de eerste moderne computer, de Analytical Engine, en Ada Lovelace schreef het eerste computerprogramma.

Het is belangrijk om op te merken dat AI een complex onderwerp is en dat er geen enkele persoon of groep kan worden aangewezen als dé uitvinder van AI. AI is het resultaat van de inspanningen van vele wetenschappers en onderzoekers over een lange periode van tijd.

In onze blog “ Alan Turing en consorten”  achtergrond informatie over de Turingtest versus de Chinese Kamer.